BLOG: KEEP ON STYLING!

BrainWash gaat verder dan een knipbeurt. Onze stylisten en trendwatchers voorzien je van de beste tips en adviezen. Want je dag wordt beter als je haar goed zit.

22 mrt De haar toner

Geplaatst op 13:39 uur in Blog, Kleuren, TipsDelen

Wellicht heb je je kapper tijdens een kleurbehandeling wel eens horen praten over een zogenaamde haar toner. Vermoedelijk knik je dan instemmend, maar heb je helemaal geen idee wat een haar toner precies is. Maar daar maakt BrainWash bij deze een einde aan!

Dus wat is nou precies zo’n toner? Een toner moet je in feite zien als een milde kleuring, een extraatje na een highlight- of bleach-behandeling. Het zit eigenlijk al in de naam; het wordt voornamelijk gebruikt om de toon van bepaalde kleuren of tinten te verbeteren om een ​​aantal ongewenste kleur te neutraliseren. Waar je met een normale kleuring  veel lichter of donkerder kunt gaan, haal je met een toner ongewenste tinten zoals geel en oranje uit het haar en voeg je karakter toe aan de kleur. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld tinten als zandblond, grijs blond, rosé blond, strawberry blond, champagne blond, lila en baby blauw. Bovendien kun je met een toner de natuurlijke haarkleur iets lichter maken, zodat de kleur beter blend met bijvoorbeeld highlights en dit zorgt voor een mooi, natuurlijk effect. Slecht nieuws overigens voor alle dames met donker haar, want toners werken alleen op de lichtste haarkleuren.

Afhankelijk van de porositeit van het haar, blijft een haar toner tussen 10 en 40 wasbeurten zitten. Hoe zorg je er dan voor dat je het effect zo lang mogelijk behoudt? De kleur van je toner blijft langer mooi door een zilvershampoo voor koel blond haar te gebruiken, zoals de Silver Reflex Shampoo van Keune.

Uiteraard kun je bij BrainWash ook terecht voor een haar toner, welke er na een blondering opgezet kan worden of voor het inkleuren van je highlights!

Hebben we je geïnspireerd? Ga naar jouw dichtstbijzijnde BrainWash salon!


Heb jij een vraag over het knippen, kleuren, stylen of verzorgen van je haar? Stel een vraag aan onze expert!

Haartrends
in je mailbox?

Volg ons op
Facebook
Hou je van kort?
Twitter!
Instagram
inspireert