BLOG: KEEP ON STYLING!

BrainWash gaat verder dan een knipbeurt. Onze stylisten en trendwatchers voorzien je van de beste tips en adviezen. Want je dag wordt beter als je haar goed zit.

3 mrt De houdbaarheid van haarproducten

Geplaatst op 11:54 uur in Blog, Producten, TipsDelen

Wanneer het om voedsel gaat kijken we allemaal wel eens naar de houdbaarheid van een product. ‘Ten minste houdbaar tot…’, ‘Te gebruiken tot….’. Klinkt bekend toch?! Maar hoe zit het eigenlijk met de houdbaarheid van haarproducten?

 

Op haarproducten zit óók een houdbaarheidsdatum! Je shampoo, conditioner, gel en ook je haarverf. Wanneer haarproducten minder dan 30 maanden (2,5 jaar) na productie houdbaar zijn, dan dient er een datum op te staan. Dit komt bij professionele haarproducten echter weinig voor. Indien haarproducten langer dan 30 maanden (2,5 jaar) na productie houdbaar zijn, dan hoeft er geen specifieke datum op.

Wat er overigens wel op moet, is het symbool van een geopend potje. Dit symbool vind je dan ook terug op bijvoorbeeld het doosje haarverf en de fles van een shampoo.

houdbaarheid

Maar wat betekent dit geopende potje? Dit symbool geeft aan hoe lang het product zijn kwaliteit waarborgt nádat het geopend is. In (of naast) het potje staat vaak een getal met een hoofdletter M erachter, welke voor het aantal maanden staat. Staat er bijvoorbeeld op je product een geopend potje met 12M? Dan is deze na openen nog 12 maanden houdbaar. Dit betekent eigenlijk dat de fabrikant van de shampoo tot 12 maanden na opening garant staat voor de kwaliteit van het betreffende product.

Verpakkingen van haarproducten voor slechts eenmalig gebruik en haarproducten waarvan de verpakking niet geopend kan worden (bijvoorbeeld aerosol spuitbussen) bevatten dit symbooltje overigens niet!

Hoe lang blijven haarproducten dan ongeopend houdbaar? Op deze vraag is helaas geen eenduidig antwoord te geven. Dit heeft vooral te maken met de verpakkingsmethodes, conserveringsmiddelen en verschillende soorten ingrediënten. Maar bij professionele producten is dit vaak langer dan 2,5 (!!) jaar. En zo lang houden wij het niet eens vol met onze producten, toch?! 😉

Hebben we je geïnspireerd? Ga naar jouw dichtstbijzijnde BrainWash salon!


Heb jij een vraag over het knippen, kleuren, stylen of verzorgen van je haar? Stel een vraag aan onze expert!

Haartrends
in je mailbox?

Volg ons op
Facebook
Hou je van kort?
Twitter!
Instagram
inspireert