BLOG: KEEP ON STYLING!

BrainWash gaat verder dan een knipbeurt. Onze stylisten en trendwatchers voorzien je van de beste tips en adviezen. Want je dag wordt beter als je haar goed zit.

22 dec Knip-, was- en kleuradvies voor gezond haar!

Geplaatst op 11:32 uur in Blog, Kleuren, Knippen, Tips, WassenDelen

Hoe lang moet je wachten tot je je haar wast? En wanneer moet je je gekleurde coupe weer laten bijwerken? BrainWash heeft voor jou een stappenplan voor het gezondste haar ooit!

 

Was je haar om de paar dagen

Hoe dikker je haar, hoe minder vaak je het hoeft te wassen. Bij dunner haar “mag” je vaker shampoo gebruiken. Start met je haar om de dag te wassen en rek dit op door steeds een dag langer te wachten met wassen. Was je haar pas als het zo vettig is dat je haar verzwaard wordt. Aangeraden wordt om een milde shampoo te gebruiken en zo min mogelijk conditioner, want je haar wordt er een stuk zwaarder van. Gebruik de conditioner vooral in de punten van het haar om de doorkambaarheid te stimuleren.

Ben je gezegend met een mooie bos krullen? Dan is conditioner een must! Was je haar één keer per week; de ene week met shampoo en de week erna alleen met conditioner.

Een keer per maand intensieve verzorging

Het is van essentieel belang om je haar één keer per vier, vijf weken intensief te verzorgen. Dit wil zeggen dat je eens in de zoveel tijd je haar extra verzorging biedt door middel van een treatment (haarmasker). Een haarmasker is bedoeld om je haar te versterken en er gezonder uit te laten zien en bovendien laat het je haar glanzen. Hierdoor komen ook kleuren veel mooier uit. Vooral lang en gekleurd haar heeft behoefte aan intensieve verzorging! Let op: voor alle haarproducten geldt dat de kwaliteit haar echt gebaat is bij kappersproducten.

Ga iedere zes tot acht weken naar de kapper

Korte haren moeten regelmatig worden geknipt. Heb je een pixie, bob of lob (long bob)? Dan ga je iedere zes tot acht weken naar de kapper. Langere lokken? Dan is eens in de tien tot twaalf weken in principe voldoende.

Ontdek je gespleten punten? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak. Zelf als je je haar wil laten groeien is het van belang om regelmatig de puntjes te laten knippen. Als je de haarpunten tijdig knipt, voorkom je dat je punten verder naar boven toe slijten. Hoe eerder je erbij bent, hoe minder je eraf hoeft te knippen.

Geef je haaraanzet iedere vier weken een touch-up

Heb je meer dan 20% grijze haartjes bij de aanzet? Dan kun je het beste elke vier weken naar je kapper voor een kleurtje. Heb je donker haar met meer diepte? Dan kun je het prima rekken tot zes weken. Ga je enkel voor highlights? Dan kun je het beste eens per drie maanden gaan. Als je te vaak gaat, kan het teveel gaan lijken op een volledige kleuring.

Hebben we je geïnspireerd? Ga naar jouw dichtstbijzijnde BrainWash salon!


Heb jij een vraag over het knippen, kleuren, stylen of verzorgen van je haar? Stel een vraag aan onze expert!

Haartrends
in je mailbox?

Volg ons op
Facebook
Hou je van kort?
Twitter!
Instagram
inspireert