BLOG: KEEP ON STYLING!

BrainWash gaat verder dan een knipbeurt. Onze stylisten en trendwatchers voorzien je van de beste tips en adviezen. Want je dag wordt beter als je haar goed zit.

10 okt Tips voor je allereerste haarkleuring

Geplaatst op 12:09 uur in Blog, Kleuren, TipsDelen

Meer dan 80% van de vrouwen verft haar haren (of heeft dit wel eens geverfd). Hoor jij (nog) niet bij dit percentage, maar overweeg je het wel? BrainWash heeft 4 essentiële tips voor jouw allereerste haarkleuring.

Kies een haarkleur die bij jouw persoonlijkheid en levensstijl past

Ben je iemand die een opvallende kleur met veel lef kan dragen en past het bij je levensstijl / de manier waarop je je kleedt?! Dan kan een statement kleur super tof zijn. Als dit niet bij je past, dan moet je het waarschijnlijk ook niet willen. Kies een kleur waar je je in ieder geval goed bij voelt en niet enkel op basis van de haartrends van het moment. Je eigen persoonlijkheid is natuurlijk een belangrijker uitgangspunt dan de trends; hetgaat erom dat je happier wordt van een nieuwe haarkleur. ‘

Kies een haarkleur ook op basis van onderhoud

Stel jezelf de volgende vragen: “Wat heb je ervoor over om je haarkleur mooi en levendig te houden? Vind je het geen probleem om heel regelmatig naar de kapper te gaan om je uitgroei bij te werken?” Dan kun je prima voor een statement kleur gaan. Zie je dit niet zo zitten? Dan kun je beter kiezen voor zachte highlights of een balayage. Dit vraagt veel minder onderhoud dan bijvoorbeeld een ijsblonde of grijze kleur.

Laat je goed adviseren over je haarkleur bij een kapper met verstand van zaken!

Wij adviseren altijd om je haar te laten verven bij een professionele kapper. Aan de hand van jouw haar en jouw specifieke wensen kan er gekeken worden welke kleuring het beste bij je past. Bovendien raden wij het gebruik van professionele kappersproducten ook altijd aan om kwaliteit de kunnen garanderen.

Zorg ervoor dat je kapper en jij het over dezelfde kleur hebben. Rood is bijvoorbeeld niet voor iedereen hetzelfde! 

Als je voor het allereerst je haar gaat kleuren, dan is het raadzaam om een eventuele make-over in stapjes te doen. Op die manier kun je ontdekken wat een kleur met je doet en hoe licht of donker het mooi staat bij jou. Het zou heel goed kunnen dat een paar subtiele highlights voor jou al genoeg zijn om je haar lichter te maken in plaats van een radicale kleurverandering.

 

Hebben we je geïnspireerd? Ga naar jouw dichtstbijzijnde BrainWash salon!


Heb jij een vraag over het knippen, kleuren, stylen of verzorgen van je haar? Stel een vraag aan onze expert!

Haartrends
in je mailbox?

Volg ons op
Facebook
Hou je van kort?
Twitter!
Instagram
inspireert