BLOG: KEEP ON STYLING!

BrainWash gaat verder dan een knipbeurt. Onze stylisten en trendwatchers voorzien je van de beste tips en adviezen. Want je dag wordt beter als je haar goed zit.

25 jul Tips voor glanzend haar

Geplaatst op 08:27 uur in Blog, Kleuren, Tips, TrendsDelen

Glanzend haar, we willen het allemaal. Toch doen we vaak dingen met ons haar die hier juist niet bevorderlijk voor zijn. Niet expres natuurlijk, maar think about it: een overdaad aan droogshampoo, hete styling-tools..

Hoe het dan wel moet? BrainWash heeft de 7 beste tips & tricks voor je op een rijtje gezet.

Let op je voeding
Het klinkt misschien cliché, maar gezond haar begint toch echt bij een gezond eetpatroon. Bepaalde stoffen, als vitamines, zink, ijzer en proteïne, zijn nou eenmaal onmisbaar voor mooi haar.

Beperk je wasbeurten
Feit: de meeste vrouwen wassen hun haar veel te vaak. En daarmee ontdoe je het haar van natuurlijke oliën die essentieel zijn voor de gezondheid van je haar. Probeer het wassen volgende keer dus nog een extra dagje uit te stellen. Geloof ons; dit is echt beter!

Investeer in een goede borstel
Een borstel die je voor een paar euro koopt zorgt er dan misschien wel voor dat je haar er enigszins verzorgd uit ziet, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Een simpele, goedkope borstel doet namelijk niks voor de gezondheid (en dus de glans) van je haar. Sterker nog, goedkope exemplaren richten eerder schade aan! Onze favoriet is de Tangle Teezer en is voor €12,50 in diverse BrainWash salons te vinden.

Föhn van bovenaf
Wellicht pas jij dit trucje ook toe: door met je hoofd ondersteboven te hangen en je haar van onderaf te föhnen, creëer je meer volume in je haar. Super handig, maar het zorgt er dan helaas weer niet voor dat je haar gaat glanzen. Hiervoor adviseren we je toch ook om je haar van boven naar beneden te föhnen, met de lengtes van het haar mee.

Föhn met koude lucht
Het is misschien wel één van de meest ongebruikte en ondergewaardeerde functies van de föhn: de koude lucht-knop. Jammer, want zo’n boost van koude lucht zorgt voor zachter, glanzender haar. Zodra je haar bijna droog is, is het dus raadzaam om van hete naar koude lucht te switchen en je haar helemaal droog te föhnen. Zit-ie er toch niet voor niets op, die knop!

Bescherm je haar
Niet te ontbreken als het gaat om glanzend haar: goede bescherming. Chloor, zeewater, zon… Een beetje alles wat de zomer juist zo leuk maakt is funest voor de gezondheid van je haar. Bescherm je lokken dus extra goed deze periode! Ga bijvoorbeeld nooit met droog haar het zwembad in, maar gebruik altijd van tevoren een leave-in conditioner. Gebruik daarnaast altijd een product met zonbescherming voor in je haar, zoals de Keune Sun Shield Shampoo of olie.

Gebruik haarolie
Olies zijn hot. Voor je huid, maar ook zeker voor je haar. Zo geeft bijvoorbeeld de Keune Care Satin Oil Treatment niet alleen direct glans, maar het heeft ook een verzorgend element die je lokken blijvend zachter en glanzender maakt.

Hebben we je geïnspireerd? Ga naar jouw dichtstbijzijnde BrainWash salon!


Heb jij een vraag over het knippen, kleuren, stylen of verzorgen van je haar? Stel een vraag aan onze expert!

Haartrends
in je mailbox?

Volg ons op
Facebook
Hou je van kort?
Twitter!
Instagram
inspireert