BLOG: KEEP ON STYLING!

BrainWash gaat verder dan een knipbeurt. Onze stylisten en trendwatchers voorzien je van de beste tips en adviezen. Want je dag wordt beter als je haar goed zit.

12 jul Welke haarkleurtrend past het beste bij jouw huidskleur?

Geplaatst op 09:23 uur in Blog, Kleuren, Tips, TrendsDelen

 In 2017 hebben we al – en gaan we er nog zoveel zien – een tal aan haarkleurtrends voorbij zien komen. Zoveel, dat wij amper kunnen kiezen wat onze favoriete trend is van dit jaar. Wel is het natuurlijk aan te raden om altijd voor een haarkleur te gaan die bij jou en jouw huidskleur past. En daarom heeft BrainWash kappers hiervoor de perfecte combi’s op een rijtje gezet:
Glowing Bronze
Brons is een prachtige mix van gouden- en rode tinten. Deze tinten kunnen dusdanig toegepast worden dat ze bij zowel brunettes als blondines mooi staan. Geen zin om iedere maand naar de kapper te gaan? Vraag je kapster dan om highlights in verschillende bronzen tinten; hierdoor hoef je je haar niet vaak opnieuw te laten verven en ziet het er heel natuurlijk uit. Als blondine kun je het beste voor goud of goudbrons gaan, terwijl brunettes beter gedijen bij een tintje donkerder. Deze glowing bronze haarkleur past het best bij mensen met een warmere ondertoon in hun huid; je zal zien dat het de leur van je huid en ogen complimenteert. Bij mensen met een koele ondertoon in de huid, kan deze kleur er een beetje oranje uit gaan zien!

glowing bronze haar

Dark monochrome chocolate
Zwoel en glanzend zijn key bij deze meest donkere versie van het chocoladebruine haar. Het ziet er satijnzacht uit als je binnen bent, maar zodra de zon buiten op je haar schijnt zal je de lichte violet ondertonen zien. Deze haarkleur past vooral bij mensen met een licht tintje of olijfkleurige huid en hazel- of bruine ogen. Geen warme ondertonen in je huid, maar wil je toch heel graag deze haarkleur? Ga dan voor wat lichter bruin in plaats van diep donkerbruin.

dark monochrome chocolate haar


Melted Caramel
Beeld je eens in dat karamel geleidelijk vanaf de wortels naar de puntjes van je haar gesmolten is (zonder plakkerigheid of course). Deze look kan je dan ook vergelijken met de ombre look doordat de melted caramel look ook een naadloze overgang heeft tussen donker en licht haar. Deze prachtige kleur onderscheidt zich door af en toe een paar lichtere plukjes tussendoor vanaf je kruin en haarlijn te zetten, waardoor je, mits het goed gedaan wordt, een klein beetje een gesmolten effect krijgt. Wederom prachtig bij een warme ondertoon in je huid.

meldted caramel haar

Double Chocolate
Om even in de zoete sferen te blijven. Dit is een ontzettend warme kleur die als eerst aangebracht wordt met een donkerbruine basis en die vervolgens afgetopt wordt met subtiele highlights die nét een tintje lichter zijn. Deze haarkleur is eigenlijk mooi bij iedereen, maar met name olijfkleurige huidjes zijn perfect voor deze haarkleur. Het geeft je absoluut een genegen, maar tegelijkertijd ook een speelse touch.

double chocolate haar

Ice Platinum
Cold as ice; waar deze haarkleur dan ook de naam aan heeft te danken. Deze uber-koele haarkleur is wit of roomwit en vleugjes lavendel, grijs en vaalblauw erin verwerkt. Ice platinum staat prach-tig bij mensen die lichtbruin of blond haar van zichzelf hebben (nee, met ice platinum haar word je niet geboren). Een huid met een lichte ondertoon en roze tint wordt het best door deze haarkleur gecomplimenteerd. Besef je wel dat deze haarkleur heel high maintenance is, want het vergt behoorlijk wat onderhoud. Thuis kun je met deze haarkleur het best wassen met zilvershampoo en –conditioner om je kleur zo lang mogelijk te behouden.

ice platinum haar

Touch of Copper & Gold
Deze lovely haarkleur is een mix van verschillende tinten goud en koper. Er wordt gespeeld met 5 tot 6 verschillende variaties van haarkleuren en er wordt geadviseerd om een mix van een rijke goudblonde kleur als basis te nemen. Deze haarkleur is perfect voor mensen met een heel lichte huid.

koper haar

 

Hazelnootblond
Hazelnootblond is een lichte, neutrale blonde haarkleur met een subtiele gouden ondertoon. Een prachtige haarkleur op de huid van mensen met een warme ondertoon; de licht-gouden ondertonen in je haar zullen je haar werkelijk laten schitteren.
hazelnootblond haar

Robijnrood
De kleuren van edelstenen zijn de wat meer uitgesproken versie van de pastelkleurige haartrend, maar zijn ook weer niet zo in your face als de super-felle ‘punkkleuren’. Tinten zoals rozenkwarts roze, robijnrood, en saffierblauw zijn hot. Robijnrood kan in principe bij iedereen mooi staan. Voor mensen met een lichte haarkleur van zichzelf is het gemakkelijker om je haar in robijnrood te verven en lijd je haar minder schade. Als je donker haar van nature hebt, zal je haar eerst ontkleurd moeten worden.
robijnrood haar

Nude

Nude is ENORM in op het moment en deze haarkleur neemt onze obsessie met de nude-tinten next level. Als je je haar in een nude-tint laat verven die dichtbij je eigen huidskleur ligt, creëer je een prachtige, classy nude look. Het kan in principe bij alle huidskleuren! Let echter wel op; als je huid een koelere ondertoon heeft, kan het geheel wellicht wat grauw lijken.
nude haar

Hebben we je geïnspireerd? Ga naar jouw dichtstbijzijnde BrainWash salon!


Heb jij een vraag over het knippen, kleuren, stylen of verzorgen van je haar? Stel een vraag aan onze expert!

Haartrends
in je mailbox?

Volg ons op
Facebook
Hou je van kort?
Twitter!
Instagram
inspireert