Eline Gosselaar


Hoi, wie ben je?
Ik ben Eline Gosselaar, 47 jaar en vanaf mijn 15e werkzaam in het kappersvak.
Ik ben begonnen als leerling kapster in de Kinkerstraat in Amsterdam en heb mijn kappersopleiding gedaan op MDGO College Amsterdam. Tijdens mijn opleiding en daarna heb ik bij verschillende salons gewerkt. Hierna ben ik als Salonleiding gaan werken bij BrainWash. Nadat ik dit een aantal jaar gedaan heb, ben ik aan de slag gegaan als Educator en heb ik trainingen gegeven bij verschillende kappersmerken. Dit heb ik ongeveer 10 jaar op nationale en internationale basis gedaan. Sinds september 2021 ben ik nu weer werkzaam bij BrainWash en het voelt alsof de cirkel nu helemaal rond is!

Wat is je huidige functie en hoe ben je gestart bij BrainWash?
Ik ben Brand Educatie Manager voor BrainWash. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alles wat te maken heeft met educatie binnen BrainWash en ervoor moet zorgen dat elke salon dezelfde kwaliteit levert.

Wat houdt je functie in en hoe ziet jouw week er uit?
Onze salons zijn opgesplitst in regio’s. Elke regio heeft 10 tot 15 salons en hebben elk een eigen regiotrainer. De Regiotrainers geven trainingen en ondersteuning in zijn/haar salons en helpen hiermee de medewerkers nog beter te worden dan ze al zijn. Mijn werkweek bestaat voornamelijk uit het voorbereiden van alle educatie voor de Regiotrainers die deel uitmaken van mijn team. Welke trainingen gaan ze geven en met welk doel? Hoe ziet zo’n training eruit? Wat wordt er verteld in de training?

Wat is jouw ambitie en/of je droom binnen het kappersvak?
Hetgeen wat ik doe is voor mij mijn droom. Toen ik als 15-jarig meisje begon kwam ik ergens de quote tegen “Remember why you started”. Dit probeer ik iedere dag toe te passen in mijn vak. Ik kan de passie die ik heb voor het kappersvak overbrengen op mijn team en onze medewerkers en zo bijdragen in hun ontwikkeling, groei en zoektocht om de beste versie van zichzelf te worden.

Wat vindt je leuk aan het kappersvak?
Het is een rijkdom om een vak te hebben waarin je mensen zelfverzekerder kunt maken en daarnaast de mogelijkheid te hebben, om (nieuwe) medewerkers binnen onze formule diezelfde passie mee te geven zodat ook zij dit kunnen overbrengen naar hun klanten. Het leukst vind ik het om door te geven hoe geweldig dit vak is.

Wat vind je leuk aan BrainWash?
Brainwash is altijd anders geweest dan alle andere kappersketens. Niet bang om het anders te doen en om brutaal te zijn. Met deze mentaliteit zetten we heel kappersland op zijn kop.

Welke tips heb je voor (toekomstige) collega’s?
Er is een verschil tussen kappers en vakidioten en dat komt door een stukje passie. Zorg dat dit geen baan voor je wordt, maar een levensstijl. Hoe vet als je iedere dag kunt doen wat je het meest fantastisch vindt en je er ook nog eens voor betaald wordt?!