Mark Hogenelst


Hoi, wie ben je?
Ik ben Mark Hogenelst, 54 jaar en vanaf m’n 16e werkzaam in het kappersvak. Ik heb de kappersopleiding in Gouda afgerond en daar ook gestart als leerling kapper.
Na de toen nog verplichte militaire dienst, ben ik aan de slag gegaan als allround kapper in Alphen a/d Rijn en op m’n 19e, naast mijn baan als allround kapper, aan de slag gegaan als docent van het herenvak op de kappersschool in Gouda.

In 1991 had ik mijn eerste salon waarna er velen volgden, met hele leuke collega’s, tot de dag van vandaag!

Wat is je huidige functie en hoe ben je gestart binnen BrainWash?
Met een duur woord: COO, oftewel Operationeel directeur van BrainWash. In de praktijk betekent dit dat ik eindverantwoordelijk ben voor het prachtige merk BrainWash waar ruim duizend kappers werken!

Wat houdt je functie in en hoe ziet jouw week er uit?
De doelstelling van BrainWash is om een gezond bedrijf te zijn en blijven. We zijn de grootste kappersformule in Nederland en samen met alle collega’s in 175 filialen (!) werken we keihard om de leukste kappersformule te zijn voor iedereen. Onze slogan is “mooi haar voor een mooie prijs”.

Wat is jouw ambitie en/of je droom binnen het kappersvak?
Als ik eerlijk ben is mijn droom al gerealiseerd! Ik ben ooit begonnen als leerlingkapper, heb nu een groot aantal filialen en ben eindverantwoordelijk voor zo’n grote kappersketen als BrainWash. Dit had ik nooit durven dromen! Het bewijst dat je in dit vak, met de juiste motivatie, álles kunt bereiken!

Wat vindt je leuk aan het kappersvak?
De waardering die je krijg als je echt energie in je klant steekt en vooral LUISTERT naar je klant! Met dit vak kun je mensen écht blij maken.

Wat vind je leuk aan BrainWash?
De uitdaging om voor een mooie prijs hele goede kwaliteit te leveren. Als dit lukt krijgen onze klanten de allerbeste prijs/kwaliteit verhouding die er mogelijk is binnen de kapperswereld. Ik heb super veel respect voor onze kappers die dit elke dag in de praktijk brengen.

Welke tips heb je voor (toekomstige) collega’s?
Realiseer je dat het kappersvak heel bijzonder is, jouw invloed op hoe een klant zicht voelt na een goede knip- en/of kleurbehandeling is enorm en brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Je kunt niet anders dan voor iedere klant je uiterste best doen.

Daar staat tegenover dat je heel veel waardering en respect krijgt. Als je het vak serieus neemt zijn er weinig branches waarin je zoveel kunt bereiken dan in het kappersvak. Als je jezelf hierin herkent ben je meer dan welkom bij BrainWash. GO FOR IT!