RINJA JANSEN


Hoi, wie ben je?
Hoi, ik ben Rinja Jansen, 31 jaar en woon in Tilburg, getrouwd en heb twee kinderen. Na mijn opleiding bij het ROC in Eindhoven heb ik 1,5 jaar in Eindhoven gewerkt. Snel daarna ben ik bij BrainWash in Goirle gestart. Naast het kappersvak heb ik nog twee leuke hobby’s waar ik m’n creativiteit in kwijt kan: taarten bakken en koken.

Wat is je huidige functie en hoe ben je gestart bij BrainWash?
Mijn huidige functie is Regiotrainer en die voer ik uit in de regio West Brabant. In augustus 2010 ben ik begonnen als Haarstylist bij BrainWash in Goirle. Na de geboorte van mijn 2e kindje in 2017 ben ik doorgegroeid als Salonleiding in Oisterwijk. Dit heb ik jaren met plezier gedaan. In mei 2021 kreeg ik de supergave kans om door te groeien als Regiotrainer!

Wat houd je functie in en hoe ziet jouw week er uit?
Ik train, begeleid, help, motiveer, stimuleer en breng geluk in het werk als Haarstylist binnen BrainWash. In mijn functie probeer ik het beste uit jou als medewerker te halen.

Iedere week sta ik één dag in de salon in Oisterwijk, de andere dagen ga ik op pad om salons te bezoeken. Daar begeleid en coach ik de Salonleiding op het geven van trainingen en kijk  waar de behoefte ligt onder de medewerkers.

Mijn doel is om alle filialen in onze regio op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden. Dit doe ik samen met de Regiomanager waar ik nauw mee samenwerk en veel contact mee heb.

Wat is jouw ambitie en/of je droom binnen het kappersvak?
Mijn grootste ambitie was altijd om voor mezelf te beginnen, maar sinds ik deze leuke groei binnen BrainWash gemaakt heb is dat weggezakt. Ik zit enorm op mijn plek en heb een super leuke baan. Op dit moment is mijn ambitie om nog beter te worden in het werk wat ik doe!

Wat vind je leuk aan het kappersvak?
Mensen mooi maken voor een mooie prijs. Als je goed naar iemand luistert, kun je jouw klant het beste advies geven en met een prachtige coupe naar buiten laten gaan.

De klant komt terug naar BrainWash en het grootste compliment is dat de klant dan weer om jou vraagt. Je wint het vertrouwen van je klanten!

Wat vind je leuk aan BrainWash?
De collega’s, de doorgroeimogelijkheden en het concept van het bedrijf. Daarnaast de vrijheid om je eigen draai aan je werk te geven zolang het voor mooie resultaten zorgt, is ook erg fijn!

Welke tips heb je voor (toekomstige) collega’s?
Luister naar de klant door advies te geven over een coupe, kleur of product voor thuisgebruik. Laat elke dag een dag zijn waarop je met plezier naar je werk gaat en je werk uitvoert. Zorg ervoor dat je klanten met een glimlach naar buiten lopen, zodat deze de volgende keer weer met diezelfde glimlach binnen komen lopen!