WENDY SMIT


Hoi, wie ben je?
Hoi! Mijn naam is Wendy Smit, 31 jaar en woon samen met mijn man en 2 kinderen in Bergen op Zoom. 12 jaar geleden ben ik gestart als Haarstylist bij ons BrainWash filiaal in Bergen op Zoom. Een jaar later begon ik als Springer binnen de formule om in te vallen daar waar er bezettingsproblemen waren. Ik kwam overal. Daarna ben ik een jaar later gestart als Salonleiding in een toentertijd nieuw filiaal in Hulst. Weer 2 jaar later voegden we daar mijn 2e filiaal in Terneuzen aan toe.

Ik ontdekte meteen al dat het aansturen en begeleiden van medewerkers mij erg goed lag. Om die reden ben ik de HBO opleiding Organisatie Psychologie & Coaching gaan volgen. 7 jaar geleden ben ik gestart in de functie Regiomanager. Ik begeleidde diverse salons in de regio’s Zeeland, Noord-Brabant en Rotterdam.

Wat is je huidige functie en hoe ben je gestart bij BrainWash?
Omdat ik opnieuw de uitdaging zocht en meer vanuit de HR tak aan de slag wilde gaan binnen onze organisatie, ben ik begin 2021 gestart in de functie Learning & Development Coördinator. Vanuit deze rol zetten we samen met ons educatie en HR team een opleidingspad neer. Dit houdt niet alleen het vaktechnische gedeelte in, maar juist ook het opleiden tot trainer, manager, ondernemer, met als rode draad de persoonlijke ontwikkeling voor elk individu.

Wat houdt je functie in en hoe ziet jouw week er uit?
Het mooie aan deze functie is de combinatie van educatie en HR die constant met elkaar in verbinding staan. Vanuit HR kijken we naar het onboardingstraject, het personeelsverloop, de gespreksvoering- en technieken. Vanuit Educatie kijken we naar het opleidingspad, worden er vaktechnische handboeken geschreven, ontwikkelen we samen met externe partijen trainingen om door te groeien naar trainer en werken we aan een online platform.

Als coördinator doe ik mijn uiterste best om alle projecten en processen zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen. Hierin is plannen en verbinden ontzettend belangrijk.

Wat is jouw ambitie en/of je droom binnen het kappersvak?
Het mooie aan onze organisatie is dat we nooit stil staan. Ik hou er van om uitdagingen aan te gaan. Op dit moment liggen er voor mij genoeg kansen en uitdagingen binnen deze rol. Mijn doel is om mijzelf ten alle tijden te blijven ontwikkelen. Voor mij is de balans tussen werk en privé ook van grote waarde. Deze flexibiliteit en vrijheid zal ik altijd borgen.

Wat vind je leuk aan het kappersvak?
Aandacht voor je klant en voor elkaar hebben. Iedereen met een ontzettend goed gevoel de salon laten verlaten. Zowel klant als medewerker. Zoeken naar datgene wat er nodig is om het “geluk” van iedereen te verhogen. En uiteraard draagt de coupe, kleur, styling en het advies daarbij een cruciale rol. Je klant iets meegeven waar ze écht iets aan hebben. Je steentje bijdragen en je bewust zijn van het verschil wat je voor iemand kunt maken.

Wat vind je leuk aan BrainWash?
Het is een formule waar alles mogelijk is. Maar waarbij je wel verantwoordelijkheid moet nemen voor hetgeen dat je wilt. BrainWash is continu in beweging, is toegankelijk, zichtbaar en verrassend. Bij Brainwash heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen en beter leren kennen. Ik heb veel spiegels gehad en veel geleerd. Het mooie aan mijn functie is dat ik de ruimte krijg om dit ook voor anderen te zijn. Op deze manier kunnen we van elkaar blijven leren en samen verder groeien.

Welke tips heb je voor (toekomstige) collega’s?
Laat je verrassen en inspireren. Je kunt hier je steentje bijdragen en mee bouwen aan de verdere toekomst van BrainWash.

Zorg er voor dat je datgene doet waar je écht blij van wordt. Dat je werkplek je meer energie geeft dan dat het je kost. Je eigen balans vinden, en dit niet alleen hoeven doen, maar ook samen met je eigen team op onderzoek uit.