BLOG: KEEP ON STYLING!

BrainWash gaat verder dan een knipbeurt. Onze stylisten en trendwatchers voorzien je van de beste tips en adviezen. Want je dag wordt beter als je haar goed zit.

14 sep 5 oplossingen over veelvoorkomende haarproblemen

Geplaatst op 11:30 uur in Blog, Knippen, Producten, Stylen, Tips, WassenDelen

Haar dat afbreekt, haar dat vet is, haar dat klit.. bijna iedereen heeft wel te maken met een haarprobleempje. BrainWash heeft oplossingen voor 5 veelvoorkomende problemen op het gebied van haar.

Klitten
Bijna iedereen met lang haar kent het; knoopjes in het haar. Hoe fijner de haar is van draad, hoe sneller het haar gaat klitten. Klitten in het haar komen voort uit wrijving. Hiervoor hoef je echt niet gek te doen want dit gebeurt al bij het kleinste zuchtje wind. Helemaal voorkomen lukt dus niet, maar met de volgende tips kun je het wel makkelijker maken voor jezelf:

– Regelmatig laten knippen; gespleten haar zorgt voor veel meer klitten.
– Borstel regelmatig je haar, koop een klein borsteltje voor in de tas en borstel het door.
– Koop een goede borstel, zoals de Tangle Teezer waarmee je pijnloos klitten verwijdert.
– Borstel je haar goed uit in aparte plukken in plaats van alles in één keer.
– Gebruik een dun serum. Houd je haar glad, zodat je er makkelijker doorheen kunt borstelen en het beter langs elkaar glijdt.

Haar dat afbreekt
Afgebroken haar is helaas lastig op te lossen. Meestal breekt het af omdat het in het verleden een klap heeft gekregen. Zodra je merkt dat het afbreekt, is het belangrijk zo snel mogelijk actie te ondernemen zodat je de rest van het haar nog kunt redden.

– Gebruik een goede verzorgingslijn en vooral het masker is daarbij essentieel. De Care Line Vital Nutrition van Keune biedt herstel en verzorging aan droog, poreus en beschadigd haar.
– Borstel het haar nooit nat, want nat haar is het meest verzadigd en fragiel. Borstel het liever door voordat je gaat douchen!
– Gebruik zo min mogelijk hitte, en als je het wel doet gebruik hiervoor de nodige bescherming.

Gespleten haarpunten
Voor dit probleem is er maar één oplossing, namelijk afknippen! Dus zorg dat je het niet te ver laat komen, want na zes weken ontstaat er al een splitsing. Het beste is om eens in de acht tot twaalf weken te gaan.

Haaruitval
Iedereen heeft dit tweemaal per jaar, de één erger dan de ander. Erfelijke haaruitval is niet te voorkomen en uitval door medicijngebruik ook niet, maar je kunt het proces wel remmen.

Vet haar
Dit betekent vaak dat je het of te vaak wast, teveel olieproducten in je haar smeert of dat je hormonaale schommelingen hebt.

– Het afbouwen van het wassen is vaak de beste oplossing.
– De Derma Regulating Shampoo kan je hierbij helpen.

Hebben we je geïnspireerd? Ga naar jouw dichtstbijzijnde BrainWash salon!


Heb jij een vraag over het knippen, kleuren, stylen of verzorgen van je haar? Stel een vraag aan onze expert!

Haartrends
in je mailbox?

Volg ons op
Facebook
Hou je van kort?
Twitter!
Instagram
inspireert