7 geheimen voor steil haar zonder stijltang

19 oktober 2017

Je haar steilen vinden velen een vervelend klusje, met name als je ontzettend krullend haar hebt. En heel goed voor je haar is het bovendien ook niet, tenzij je het goed beschermt. Maar jaren geleden, voordat de stijltang bestond, liepen vrouwen toch ook al rond met gesteild haar?

Oké, eerlijk is eerlijk; het is niet voor iedereen mogelijk om steil haar te krijgen zonder heat te gebruiken. Maar, je kan dicht bij steil haar zonder stijltang komen als je van nature wavy hair hebt.

1. De juiste shampoo en conditioner

Het is erg belangrijk om een goede, professionele shampoo en conditioner voor steil haar te gebruiken. Probeer na het wassen zoveel mogelijk water uit je haar te wringen en breng een smoothing cream – of een conditioner die je in je haar kan laten zitten – aan. Gebruik vervolgens nog een smoothing serum of olie, dit ligt aan je haartype.

2. Gebruik een ultra-absorberende handdoek

Een ultra-absorberende handdoek haalt het meeste vocht sneller uit je haar en beschadigt je haar niet. Het laat je haar ook niet pluizig achter. Verwacht niet dat je haar in no-time droog is, dat heeft helaas gewoon tijd nodig. But it helps!

3. Blijf je haar borstelen totdat het droog is

Medium tot lang haar dat snel steil is, kam je door en trek je strak met je handen tot het droog is. Als je haar van nature slag heeft geeft deze techniek je een undone, city-chic look die je vaak op de catwalk ziet.

4. Wikkel je natte haar om je hoofd en wacht

Je laat je haar eerst aan de lucht drogen tot het nog een beetje vochtig is. Daarna zet je plukken haar vast met schuifspeldjes strak over je hoofd. Doe dit bijvoorbeeld ’s avonds en ga er mee slapen en je wordt wakker met prachtige lokken.

5. Gebruik jumbo rollers

Voor lang haar gebruik je ongeveer 6 jumbo rollers. Kam je handdoek-droge haar, verdeel het over de breedte van de rollers en wikkel je haar plat over de roller heen. Plastic rollers werken het best; deze geven je namelijk een gladder effect.

6. Gebruik de juiste producten

Je kunt het best anti-pluisproducten gebruiken. Zo wordt je haar glad en ziet het er steiler uit.

7. Zet je föhn op de koude stand

De koele lucht zorgt dat je haar schubben sluiten, wat voorkomt dat je haar pluizig wordt. Als je haar compleet droog is, gebruik dan een natuurlijk product als satin oil milk om het haar mooi glanzend glas te krijgen.