BLOG: KEEP ON STYLING!

BrainWash gaat verder dan een knipbeurt. Onze stylisten en trendwatchers voorzien je van de beste tips en adviezen. Want je dag wordt beter als je haar goed zit.

25 nov Knipadvies voor iedere haarlengte

Geplaatst op 12:17 uur in Blog, Knippen, TipsDelen

Wanneer je net een bezoek aan de kapper hebt gebracht zit je haar vaak (als het goed is) perfect. Maar na hoeveel weken ga je terug naar de kapper? Het algemene advies is om de 6 à 8 weken. Toch is dit advies niet logisch als je je bedenkt dat elke persoon een ander kapsel heeft. Daarom een aantal richtlijnen voor de tijdspanne tussen kappersbezoekjes.

 

Kort geknipt haar: 4-6 weken
Super kort (pixie) haar zou elke drie weken aandacht van de kapper moeten krijgen. In een maand tijd kan een heel kort kapsels namelijk verdubbelen in lengte en dus het kapsel compleet veranderen. Een kort kapsel is dus praktisch in de ochtend, maar heeft meer aandacht nodig van de schaar.

Korte of lange bob: 4-6 weken
Heb je gekozen voor een bob dan zul je zien dat je haar, wanneer het de schouder raakt, naar buiten gaat springen. Wil je je bob behouden, dan is het advies om je haar om de 4 à 6 weken bij te punten.

Haar in lagen geknipt: 6-8 weken
Een kapsel in laagjes zorgt voor volume. Wanneer de haarlokken te lang worden verdwijnt dit volume doordat de lokken als het ware in elkaar zakken. Daarom op tijd knippen dus!

Krullen: 4-8 weken
Krullend / golvend haar groeit meestal minder snel. Om de 6 à 8 weken knippen is voldoende om te voorkomen dat haren gaan splijten.

Middellange tot lange haren: 8-12 weken
Dit is de meest flexibele haarlengte. Je kan de kapper bezoeken als je het gevoel krijgt dat je haar uit model gaat of als je gespleten haarpunten ontdekt. Wel is aan te raden om om de 10 weken naar de kapper te gaan voor een voedende behandeling om het haar gezond te houden.

Lang haar: 6-8 weken
Pas op dat je haar nooit té lang wordt. Extreem lang haar ziet er vaak droog en ongezond uit. Ga daarom om de anderhalve maand naar de kapper om de punten bij te knippen. Zo blijft lang haar er gezond uit zien. Een tip voor extreem lang haar: breng eenmaal per week voordat je naar bed gaat kokosnoot- of jojobaolie aan op je haarpunten. De volgende ochtend behandel je je haar met shampoo en conditioner. Zo worden de punten goed gevoed en oogt het gezond.

Hebben we je geïnspireerd? Ga naar jouw dichtstbijzijnde BrainWash salon!


Heb jij een vraag over het knippen, kleuren, stylen of verzorgen van je haar? Stel een vraag aan onze expert!

Haartrends
in je mailbox?

Volg ons op
Facebook
Hou je van kort?
Twitter!
Instagram
inspireert