01 maart 2024

Stelt je eens voor: je zit comfortabel in de kappersstoel, omringd door het rustgevende geluid van de föhn en gesprekken op de achtergrond, de bedreven handen van de kappers die zorg dragen voor je haren. Misschien krijg je een hoofdmassage tijdens het wassen en een lekker kopje thee. Is het dan een verrassing als wij je vertellen dat een kappersbezoek meer is dan alleen een moment van uiterlijke transformatie? Wat als het bijdraagt aan innerlijke rust en welzijn?

Het Geheim van de Kappersstoel

Een diepgaand onderzoek naar de betekenis van een kappersbezoek

 

Wat betekent een bezoek aan de kapper eigenlijk echt voor de mens. Onze centrale vraag was simpel, maar essentieel:

Heeft een bezoek aan de kapper daadwerkelijk een meetbare impact op het mentale welzijn van klanten?

Om dit antwoord te vinden, hebben we een zorgvuldig gestructureerd onderzoek uit laten voeren, gericht op 1000 klanten van Brainwash. We hebben de klanten gevraagd naar hun ervaringen, voor, tijdens en na een kappersbezoek. We hebben gekeken naar; emotionele impact, sociale interactie en het gevoel van welzijn. Door middel van zorgvuldige analyses hebben we patronen ontdekt en verschillende trends geïdentificeerd die ons hebben geleid tot fascinerende conclusies.

Wat we hebben ontdekt is dat klanten een bezoek aan de kapper inderdaad een aanzienlijke impact heeft op het mentale welzijn van klanten. Niet alleen ervaren ze een positievere levenshouding, maar ook een verhoogd gevoel van sociale verbondenheid en een welkome afleiding van de dagelijkse stress, oftewel, ontspanning.

De ontdekkingen gaan verder dan alleen de oppervlakte; ze werpen een nieuw licht op de rol van zelfzorg en het belang van momenten van rust en verbinding in een hectisch leven. Onze visie wordt aan de hand van de resultaten van dit onderzoek bevestigd: Een bezoek aan de kapper is niet alleen een investering in het uiterlijk, maar ook in het innerlijk welzijn.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over het uitgevoerde onderzoek nodigen we je graag uit een mail te sturen naar marketing@provalliance.nl