Dianne Kivit


Hoi, wie ben je?
Ik ben Dianne Kivits, 32 jaar en vanaf mijn 16e werkzaam bij BrainWash. Op 16-jarige leeftijd ben ik begonnen met de kappersopleiding, en gestart als leerling kapster in de 2e salon van BrainWash. Inmiddels heeft BrainWash 170 salons met ruim duizend medewerkers! Ik ben dan ook onwijs trots dat ik deze groei heb mee mogen maken.

Wat is je huidige functie en hoe ben je gestart bij BrainWash?
Ik ben HR specialist binnen Provalliance Nederland. Het grootste kappers formulehuis van Nederland waar de merken BrainWash, Team Kappers en Cosmo Hairstyling onder vallen. Nadat ik de kappersopleiding had afgerond, merkte ik dat mijn interesse lag bij het HR vak. BrainWash was destijds enorm aan het groeien, en opende bijna iedere week een nieuwe salon.

De HR afdeling was volop in ontwikkeling. Hier wilde ik graag onderdeel van uitmaken! Na een aantal gesprekken ben ik op de HR afdeling terecht gekomen, en heb ik de kans gekregen om mezelf op het gebied van HR te ontwikkelen. Naast praktijkervaring heb ik verschillende HR opleidingen gevolgd om de benodigde kennis te vergaren.

Wat houdt je functie in en hoe ziet jouw week er uit?
Als HR manager ben ik verantwoordelijk voor het personeelsbeleid binnen BrainWash. Onze medewerkers maken het bedrijf en daar zijn we trots op! We vinden het belangrijk dat iedere medewerker zichzelf kan zijn in onze organisatie, en zich kan blijven ontwikkelen. We investeren veel tijd in het werkgeluk van onze medewerkers.

Ons doel? De beste werkgever in de kappersbranche zijn! Aan deze doelstelling werken we iedere dag met het HR team.

Wat is jouw ambitie en/of je droom binnen het kappersvak?
Mijn droom heb ik stiekem al bereikt! Ik kan dagelijks mijn passie voor HR uitvoeren binnen de kappersbranche.

Wat vindt je leuk aan het kappersvak?
Het verschil dat je kan maken voor de klant! Jij kan ervoor zorgen dat de klant met een glimlach de salon verlaat, en zichzelf een stukje mooier voelt.

Wat vind je leuk aan BrainWash?
BrainWash is een organisatie die veel mogelijkheden biedt. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en te kunnen groeien als persoon. De cultuur die heerst in onze organisatie is uniek. De liefde voor het kappersvak proef je door heel de organisatie. Vol passie staan onze medewerkers dagelijks als team hard te werken, om onze klanten met een goed gevoel de salon te laten verlaten. Dit is onwijs mooi om te zien.

Welke tips heb je voor (toekomstige) collega’s?
Het kappersvak is een super mooi vak, waar je heel veel mensen blij kan maken. Durf te dromen, en als je iets wil kun je het met de juiste motivatie bereiken!