LIEKE DERKS


Hoi, wie ben je?
Hallo allemaal, mijn naam is Lieke Derks, ik ben 34 jaar jong en kom uit het mooie Brabant, je weet wel, met die zachte G. Op mijn 16e ben ik begonnen aan de opleiding Allround Kapper. Naast mijn werk als Allround Kapper heb ik ook les gegeven aan herintreders en startende kappers. Tijdens mijn carrière tot nu toe heb ik heel veel leuke en inspirerende mensen leren kennen!

Wat is je huidige functie en hoe ben je gestart bij BrainWash?
Mijn huidige functie binnen BrainWash is Operationeel Manager. Ik ben in 2012 begonnen aan mijn avontuur binnen BrainWash als Haarstylist Allround. Al snel merkte ik dat ik veel meer voor dit bedrijf wilde/kon betekenen en groeide ik door naar de functie van Salonleiding. Dit ben ik op den duur gaan combineren met de functie Vaktrainer (nu Regiotrainer).

In 2016 werd ik gevraagd als Regiomanager, dat hoefde je mij natuurlijk geen twee keer te vragen! Na mijn zwangerschapsverlof in 2018 is BrainWash gefuseerd met Wave en vielen we onder de paraplu van Provalliance. Ik heb toen de functie van Educatiemanager gedaan, dit was een mooie uitdaging en ervaring, maar ik miste de connectie met het veld. In maart 2019 ben ik daarom begonnen in de functie van Operationeel Manager.

Wat houdt je functie in en hoe ziet jouw week er uit?
Bij BrainWash hebben we op dit moment 175 filialen, deze salons vallen allemaal in een regio, waarvan we er 16 hebben. Iedere regio heeft een regiomanager die tussen de 10 en 15 filialen aanstuurt.

Deze structuur hebben we om ervoor te zorgen dat we het contact met iedereen zo persoonlijk mogelijk houden. Zelf begeleid ik een team van 4 regiomanagers, maar ik ben ook de contactpersoon voor alle afdelingen van kantoor (HR, Marketing, Finance, Educatie, Customer Service). Hierdoor blijven de belangen van het veld voorop staan en staan alle neuzen dezelfde kant op.

Over mijn werkwerk zal ik niet beginnen, laat ik het kort houden: ik werk heel veel uren met heel veel plezier.

Wat is jouw ambitie en/of je droom binnen het kappersvak?
De grootste, beste, leukste en meest winstgevende formule van het land te zijn, met alleen maar gelukkige medewerkers! Het valt niet mee om voor zoveel mensen alles goed te doen, maar dit blijft altijd ons streven.

Wat vind je leuk aan het kappersvak?
Het contact met mensen in iedere functie die je kunt bekleden in dit mooie vak. Er iedere dag voor zorgen dat je mensen mooi maakt, of dit nu een klant is met zijn/haar coupe of een medewerker die en mooie persoonlijke groei doorstaat.

Wat vind je leuk aan BrainWash?
Jezelf kunnen zijn! Dit geldt zowel voor onze klant als onze medewerkers. Je bent altijd welkom bij BrainWash.

Welke tips heb je voor (toekomstige) collega’s

Mijn absolute levensmotto is : Waar een wil is, is een weg. Als kind was ik al leergierig en ontzettend nieuwsgierig, waardoor ik altijd geweten heb dat ik in mijn carrière als kapster wilde doorgroeien. Als jij weet wat je wil, zijn de mogelijkheden oneindig! Laat jezelf zien en wordt jouw mooie ik bij BrainWash! Je bent KEI welkom!