De perfecte pony bij jouw gezichtsvorm

23 januari 2018

Als er één kapsel is dat elk jaar wel kan, dan is het wel de pony. Toch is het veel veel dames toch een behoorlijke stap die niet iedereen durft te zetten. Daarom geeft BrainWash Kappers je tips over welke pony het beste bij welke gezichtsvorm past.

Een rond gezicht

Heb jij een rond gezicht? En ben je bang dat een pony jouw ronde gezicht nog voller gaat laten lijken? Niks aan het handje! Ook jij kunt een pony rocken. We raden je aan om je niet te wagen aan een korte, rechte pony; deze benadrukken juist de ronde vorm van je gezicht. Ga liever voor een schuin model met lange lagen. Optisch verlengt dit je gezicht en creëert een wat scherpere kaaklijn.

Een vierkant gezicht

Heb jij een ietwat vierkant gezicht? Kies dan vooral voor een pony die net over je wenkbrauwen valt en aan de zijkant van je gezicht iets langer wordt. Hiermee doe je de harde, rechte lijnen van je gezicht zachter laten lijken en creëer je als het ware een omlijsting voor je gezicht. Bovendien is je gezicht gewoon een kunstwerk toch? 😉

Een driehoekig gezicht

Ben jij gezegend met een strakke kaaklijn en heb je ook nog eens een smal voorhoofd? Dan is jouw gezichtsvorm driehoekig. Net als bij mensen met een vierkant gezicht, zal een pony die net iets langer wordt aan de randen van je gezicht jou prachtig staan. Hiermee zal je voorhoofd namelijk wat breder lijken, waardoor je kaaklijn minder wordt geaccentueerd.

Een hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht is eigenlijk precies het tegenovergestelde van een driehoekig gezicht; je hebt dan namelijk een breed voorhoofd en een smalle kaaklijn. Je kunt je voorhoofd smaller laten ogen door te kiezen voor een pony die de lengte van je gezicht benadrukt. Een zij-pony is daarom perfect geschikt voor jou: een model met lange lagen zal je gezicht mooi omlijsten.

Een ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht? Lucky bastard! Met jouw gezichtsvorm kun je namelijk iedere pony hebben. Perfect dus als je avontuurlijk ingesteld bent en niet bang bent om te experimenteren met je haar. Ga bijvoorbeeld voor hét kapsel van dit jaar; The French bob met een volle pony.