Haar contouren

02 februari 2018

Dacht je net gewend te zijn aan contouren van je gezicht met behulp van make-up, moeten we opeens massaal aan het haar contouren. Jazeker, je leest het goed!

Contouren met make-up (ook wel ‘shapen’) is de afgelopen jaren steeds meer in populariteit toegenomen. Wat begon met een selfie van Kim Kardashian met een volledig geshaped gezicht, is inmiddels onderdeel van de dagelijkse make-up routine van menig beauty junkie. Het idee is simpel: met wat lichte make-up op je jukbeenderen, neusbrug, kaaklijn en voorhoofd benadruk je de punten in je gezicht waar je blij mee bent en ‘verberg’ je de delen waar je zelf minder graag tegenaan kijkt met een donkere kleur. Het contouren van je haar werkt volgens hetzelfde principe, maar in plaats van make-up (of course) kies je voor wat effectief geplaatste high- en lowlights. ‘Hair strobing’ wordt het ook wel genoemd. Je zet de lichtste kleur op het deel van je haar waar je de aandacht naar toe wil trekken en de donkere tinten gebruik je juist om schaduwen te creëren en volume te verkleinen.

Heb je een rond of breed gezicht dat je graag wat langer wil laten lijken? Vraag onze kapster dan om je haaraanzet lichter te kleuren en vanaf je oren tot de punten een donkerdere kleur te gebruiken.

Heb je een lang gezicht dat van jou wel wat breder mag ogen? Kies dan voor highlights rond de kaaklijn.

Heb je een driehoekig gezicht en wil je dat iets ronder laten lijken? Je kunt de bovenkant van je hoofd optisch versmallen door de bovenkant van het haar donkerder te kleuren en het haar vanaf de kaaklijn juist te highlighten.

Hair strobing is dus voor zowel brunettes als blondines en het is belangrijk dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet! Daniel Moon, celebrity haarstylist, omschrijft het als volgt:

‘It’s meant to accentuate your natural beauty. The placement of the highlights emphasizes your skin tone and face shape, and when the sunlight hits your hair, it glistens.’

Wij zijn om.