5 tekenen dat je nodig naar de kapper moet

06 februari 2018

Veel mensen stellen hun kappersbezoek te lang uit en dit raden wij af. Door je haar regelmatig te laten knippen blijft het namelijk gezond en dit zorgt er weer voor dat er minder in één keer af hoeft. Maar wanneer is het moment nu écht daar dat je wel naar de kapper moet? BrainWash Kappers heeft 5 tekenen op een rij gezet dat het echt tijd is om je haar te laten knippen:

 • Je hebt gespleten punten

  Jazeker, een inkoppertje, maar gespleten punten zijn een super duidelijke aanwijzing dat er een stuk van je haar af mag (moet!). Dit kun je zelf controleren door van heel dichtbij naar de uiteinden van je haar te kijken, hoewel het van veraf ook wel duidelijk is eigenlijk. Wanneer de punten er dun uitzien en op touw beginnen te lijken, weet je dat het tijd is om een paar centimeter korter te gaan. Sterker nog, je hebt eigenlijk al te lang gewacht als je punten gespleten zijn..

 

 • Een bad hair day is het nieuwe normaal

  Je haar ligt plat en er is geen volume meer in te krijgen. Oke, dit betekent niet per definitie dat het tijd is voor een knipbeurt. Ieder haartype is verschillend en sommige mensen hebben nou eenmaal fijn haar waar van nature weinig volume in zit. Toch kan dit wel een teken zijn dat het tijd is om de schaar erin te gaan zetten. Wanneer er totaal geen model meer in je haar te krijgen is en föhns, haarsprays en poeders allemaal hun werk niet meer doen, is het echt tijd voor een kappersbezoek.

 

 • Je kapsel is driehoekig

  Driehoekig? Ja. Mensen met krullen of dik haar zullen dit probleem mogelijk herkennen. Krullend haar wordt namelijk zwaar en verliest in de loop der tijd zijn natuurlijke vorm en gaat er daardoor driehoekig uitzien. Dus begint de vorm van je kapsel op een kerstboom te lijken? Dan weet je genoeg 😉

 

 • Je hebt vaak klitten

  Droog en beschadigd haar vormt sneller klitten en knopen dan glad en gezond haar. Als je dus met je kam of borstel regelmatig in je haar blijft hangen, doe je er goed aan om een stuk af te laten knippen. Je zal zien dat je veel makkelijker door je haar heen kamt na een kappersbezoek! Bovendien; door je klitten heen proberen te borstelen kan ervoor zorgen dat er grotere stukken van je haar afbreken. En dat wil niemand.

 

 • Je gebruikt meer haarproducten

  Eén pompje serum of olie is niet langer voldoende om jouw pluis onder controle te houden en zelfs met een halve bus mousse kan niks meer doen voor jouw futloze lokken. Dusss.. wanneer je ineens een stuk sneller door je haarproducten gaat, is het tijd om je haar te laten knippen.

Overtuigd dat het voor jou ook tijd is voor een kappersbezoek? Haast je dan naar je dichtstbijzijnde BrainWash salon!