Hoe slaap je het best met lang haar?

25 november 2018

Mensen met kort haar lijken het maar makkelijk te hebben tijdens het slapen. Hun haar komt niet steeds over hun gezicht te liggen, het draait niet om hun nek heen en zit ook niet als een vogelnest na een storm als je ’s ochtends wakker wordt. Hoe slaap je het best wanneer je lang haar hebt?

Vlechten

Een vlecht, twee vlechten, een zijdelingse vlecht…keuze genoeg om je lange haar in te vlechten voordat je gaat slapen. Je kunt je haar ook omhoog vlechten, zodat je er niet met je gezicht op komt te liggen. Je vlecht ligt dan namelijk altijd op het bovenste gedeelte van je kussen.

Staart

Een staart is natuurlijk de meest snelle van de praktische oplossingen. Ook hierbij heb je de keuze om een of twee staarten te doen. Slaap je overwegend op je linkerzij, doen dan je staart ook op links. Een palmboomstaart die bovenop je kruin staat is ook een optie en voorkomt dat je er met je gezicht bovenop gaat liggen. Gebruik daarvoor het liefst een dikkere elastiek dan een dunne.

Knot

Bundel je haar tot een compacte knot bovenop je hoofd. Veel mensen vinden dit de meest prettige vorm, omdat een knot fijn alles bijeen houdt. Met een flinke rolknot bovenop je hoofd slaap je vast prima!