Is verwarming slecht voor je haar?

11 november 2018

Nu de dagen weer op hun kortst zijn en we binnenshuis lekker warm bij de kachel verkneukelen, vergeten we dat dit een nadelig effect op ons haar kan hebben. Gelukkig is er wat te doen om een pluizige bos stro op je hoofd te voorkomen!

Veel haarproducten bevatten reinigende ingrediënten die hun werk prima doen, maar vaak ook je haar verder uitdrogen. Ook wanneer je veelvuldig je haar wast kan je haar droger worden. Was je haar daarom beter met lauw water en gebruik daarbij niet teveel shampoo. Shampoo verwijderd namelijk talg van je hoofdhuid, waar-door je haar niet de kans krijgt om weer iets vettiger te worden.

Föhns, krul- en stijltangen zijn soms onmisbaar voor het stylen van je kapsel. Onthoud dat deze producten je haar blootstellen aan zeer hoge temperaturen. Kun je ze koeler afstellen? Dan raden wij je dat bij droog haar aan.

Tips voor binnen en buiten

Hangt er steevast een (te) droge lucht in je huis? Hang dan bakjes met water aan je verwarming. Daarmee be-invloedt je de luchtvochtigheid en help je je haar. Ga je naar buiten? Zet dan een hippe muts op. Zo krijgt de koude buitenlucht geen kans om je haar verder uit te drogen. En je ziet er nog cool uit door ook!

Verzorg droog haar met de juiste producten. Bij BrainWash vind je een aantal geschikte producten zoals een haarmasker of een goede conditioner. Natuurlijk staan onze medewerkers ook altijd voor je klaar met meer passende adviezen. Loop gerust bij ons binnen en vraag om tips! Bekijk hier de dichtsbijzijnde salon.