Tips: zo verzorg je je haar in de vakantie

20 juli 2018

Zon, zee en strand: we willen niets liever in de vakantie. Je haar denkt daar trouwens anders over. Het kan namelijk flink uitdrogen als je het niet beschermt, en op een coupe touw zit niemand te wachten, toch? Neem daarom maatregelen voordat je een dagje gaat bakken aan het strand of een duik in het verkoelende zwembad neemt. Met onze tips en trucs komt je haar relaxt de vakantie door.

Bescherm je haar tegen de zon

Je huid smeer je altijd braaf in met zonnebrandcrème, maar je haar verdient ook wel wat extra aandacht op vakantie. UV-straling doet namelijk niet veel goeds voor je bos gezonde haren. Gebruik daarom een beschermend product, zoals de Care Sun Shield Oil van Keune met SPF 8. Deze haarolie in de vorm van een spray beschermt je haar tegen de schadelijke UV-stralingen. Daarnaast voorkomt de olie uitdroging van je haar. Gebruik je liever geen producten in je haar? Draag dan een leuke zomerhoed!

Voordat je gaat zwemmen

Het beste is natuurlijk om je haar helemaal niet nat te maken. Draai er bijvoorbeeld een knot in die je bovenop je hoofd vastzet en ga niet onder water. We snappen dat dit soms geen optie is, maar voordat je enthousiast het zwembad of de koele zee in springt: maak je haar eerst even goed nat met kraanwater. Chloor en zeezout maken je haar namelijk droog en soms zelfs groenig! Door je haar eerst nat te maken, zuigt je haar het kraanwater op. Dit zorgt voor een beschermende laag tegen chloor en zout. Spoel je haren nadat je gezwommen hebt ook weer even uit met kraanwater.

Eerste hulp bij droog haar op vakantie

Na een dag relaxen op het strand of aan het zwembad, mag je haar wel wat extra aandacht gebruiken. Spoel het goed uit met water en was het met een milde, verzorgende shampoo om de restjes zeezout en zand uit je haar te spoelen. Gebruik daarna een conditioner die je haar weer mooi glad maakt. Er zijn zelfs speciale shampoos die je haar beschermen tegen zon en zee, zoals de Care Sun Shield shampoo van Keune: in onze salons altijd met 20% korting!