Winter struggle: haaruitval

27 januari 2019

Je kunt de héle dag wel blijven ‘plukken’. Ja, we hebben het inderdaad over haaruitval. Het is heel normaal, maar wel irritant (vooral als je jouw favoriete, zwarte trui aanhebt). We verliezen gemiddeld tussen de 50 en 150 haren per dag. In de zomer is dit minder en helaas in de winter wat meer. Dit heeft moedernatuur zo bedacht om in de zomer onze tere hoofdhuid te beschermen tegen de zon. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing!

#Wees zuinig

Take it easy met je borstel en gebruik zo min mogelijk de föhn of stijltang om je haar in model te brengen. Is er niets meer te doen aan jouw stijl- of krulverslaving? Gebruik dan een beschermingsproduct. Dit voorkomt beschadigingen en het afbreken van je haar.

#Not to hot

Een dampende douche in de ochtend, zo fijn! Maar minder goed voor je haar. Het is beter om je haar te wassen met lauw. Ook het aantal wasbeurten kan je haaruitval beïnvloeden. Elke dag je haar wassen is vaak totaal niet nodig, was het daarom niet vaker dan om de dag. Wordt jouw haar snel vet? Bouw het aantal wasbeurten dan geleidelijk aan af. You can do this!

#IJzersterk

Eet je haar gezond. Zorg dat je genoeg vitaminen en mineralen binnen krijgt zoals zink, vitamine A + B, omega-3 en ijzer. Deze voedingsstoffen kun je halen uit o.a. zalm, spinazie, noten en eieren. Ze stimuleren je haargroei en zorgen ervoor dat je haar sterk is voor de winter.

#Relax

Zit jij vaak ‘met je handen in je haar’? Stress is nergens goed voor en zeker niet voor de gezondheid van je haar. Probeer dus niet te veel te piekeren over je haaruitval, dat maakt het alleen maar erger.

Probeer ten minste één van onze tips toe te passen. Dan hoef jij niet meer elke week je doucheputje te ontstoppen of je kleren elke minuut te ontharen. Meer handige tips? Volg ons op Facebook en Instagram.