Conditioner facts

24 februari 2019

Lang leve de conditioner! Het goeie goedje waar onze haren zó dol op zijn. Na elke wasbeurt voeden we onze lokken voor extra vocht, glans en bescherming. Maar wat weten we nu écht over ons favoriete haarproduct? Wij hebben een aantal conditioner facts voor je op een rijtje gezet.

Fact #1: Houd rekening met je haartype

Of je nu kort, lang, fijn of droog haar hebt, voor ieder haartype is er wel een passende crème. Houd dus het label van het product goed in de gaten en wees niet bang eens iets anders te gebruiken.

Fact #2: Je hoofdhuid mag je overslaan

Deze maak je onnodig vet met een conditioner. Eigenlijk hebben alleen de punten van je haar de extra voeding nodig. Dat bespaart weer een extra fles!

Fact #3:

Hoe langer je de conditioner laat intrekken hoe beter het resultaat, zou je denken. Hmm, sorry ladies voor al die ‘goed bedoelde’ verloren minuten, maar dat is niet waar. Gewoon de aangegeven tijd, meestal 2 minuten, aanhouden is vol-doende.

Fact #4: Laat geen restjes achter

Gebruik de bespaarde tijd om je conditioner goed uit te spoelen. Wanneer er restjes achterblijven kan het haar zwaar aanvoelen. Lauwwarm water is de beste temperatuur om het grondig uit te spoelen.

Fact #5: Leave-inn

Over uitspoelen gesproken… hoe zit het eigenlijk met de ‘leave-in’ variant? Vooral dik of stug haar heeft meer voeding nodig dan een leave-in conditioner kan bieden. Daarom adviseren wij, in dit geval, liever een variant in crème vorm. De Vital Nutrition conditioner van Keune is momenteel onze favoriet!

Fact #6: Match je shampoo

Twinning is winning! Een shampoo en conditioner die samen horen, hebben meer effect. Ga dus voor een conditioner die specifiek past bij jouw haartype en neem daarbij de bijbehorende shampoo. Het resultaat is twice so nice!

Heb jij al stralende lokken? Good for you, maar ook gezond haar heeft extra vocht nodig. De wind, zon, verwarming en airco zorgen er namelijk voor dat je haar heel wat vocht verliest. Met een goede conditioner houd je jouw vochtbalans totally in control. Volg ons op Facebook en Instagram voor meer haaradvies, trends!