Je haar ontkleuren: wat houdt het in?

26 juli 2018

Ontkleuren, blonderen, oplichten.. allemaal termen die gebruikt worden om warme tinten uit je haar te onttrekken. Regelmatig krijgen wij de vraag wat het ontkleuren van je haar nu eigenlijk doet met je haar, dus BrainWash Kappers legt het graag uit!

Ontkleuren

Wie van donker naar licht haar wil, zal zijn/haar lokken moeten laten ontkleuren. Punt. Als je met een beige stift op een zwart blaadje papier wil kleuren, zal je immers ook niets zien toch?! De kleurpigmenten zullen uit je haar gehaald moeten worden om ervoor te zorgen dat de verf vervolgens goed pakt.

Kleurpigmenten

Al het haar heeft verschillende kleurpigmenten in zich die tijdens het oplichten van het haar naar boven komen. Stel je wil hoogblond haar, dan geldt de regel; hoe donkerder je eigen natuurtint, hoe meer oranje- en geelpigmenten er naar bovenkomen. En deze pigmenten zullen moeten worden geëlimineerd om tot je wenskleur te komen.

Kan ik mijn haar laten ontkleuren?

De keuze om wel of niet te blonderen is geheel afhankelijk van de porositeit van het haar en hoe donker je eigen natuurtint is. Het zou mogelijk kunnen zijn om middels een permanente kleuring gemakkelijk je eigen kleurhoogte en -pigmenten om te zetten naar je wenskleur, waardoor ontkleuren dus niet nodig is. Maar als je haar te donker is en teveel oranje- en geelpigmenten bevat, dan is dit helaas niet haalbaar: je haar zal ontkleurd moeten worden. Waar je rekening mee dient te houden, is dat ontkleuren een minder milde behandeling is dan permanente kleuring. Je haar zal na deze behandeling dan ook kleurloos zijn en geen kleurkarakter meer hebben. Het voordeel hiervan is dan wel weer dat je de mogelijkheid hebt om je haar in te kleuren naar diverse kleurkarakters.

Wil jij graag van donker naar licht haar? Loop één van onze salons in voor gratis en vrijblijvend advies. Het is in ieder geval altijd belangrijk om samen met je kapster te bepalen wat wel en niet mogelijk is.