Knipadvies voor iedere haarlengte

25 november 2017

Wanneer je net een bezoek aan de kapper hebt gebracht zit je haar vaak (als het goed is) perfect. Maar na hoeveel weken ga je terug naar de kapper? Het algemene advies is om de 6 à 8 weken. Toch is dit advies niet logisch als je je bedenkt dat elke persoon een ander kapsel heeft. Daarom een aantal richtlijnen voor de tijdspanne tussen kappersbezoekjes.

Kort geknipt haar: 4-6 weken

Super kort (pixie) haar zou elke drie weken aandacht van de kapper moeten krijgen. In een maand tijd kan een heel kort kapsels namelijk verdubbelen in lengte en dus het kapsel compleet veranderen. Een kort kapsel is dus praktisch in de ochtend, maar heeft meer aandacht nodig van de schaar.

Korte of lange bob: 4-6 weken

Heb je gekozen voor een bob dan zul je zien dat je haar, wanneer het de schouder raakt, naar buiten gaat springen. Wil je je bob behouden, dan is het advies om je haar om de 4 à 6 weken bij te punten.

Haar in lagen geknipt: 6-8 weken

Een kapsel in laagjes zorgt voor volume. Wanneer de haarlokken te lang worden verdwijnt dit volume doordat de lokken als het ware in elkaar zakken. Daarom op tijd knippen dus!

Krullen: 4-8 weken

Krullend / golvend haar groeit meestal minder snel. Om de 6 à 8 weken knippen is voldoende om te voorkomen dat haren gaan splijten.

Middellange tot lange haren: 8-12 weken

Dit is de meest flexibele haarlengte. Je kan de kapper bezoeken als je het gevoel krijgt dat je haar uit model gaat of als je gespleten haarpunten ontdekt. Wel is aan te raden om om de 10 weken naar de kapper te gaan voor een voedende behandeling om het haar gezond te houden.

Lang haar: 6-8 weken

Pas op dat je haar nooit té lang wordt. Extreem lang haar ziet er vaak droog en ongezond uit. Ga daarom om de anderhalve maand naar de kapper om de punten bij te knippen. Zo blijft lang haar er gezond uit zien. Een tip voor extreem lang haar: breng eenmaal per week voordat je naar bed gaat kokosnoot- of jojobaolie aan op je haarpunten. De volgende ochtend behandel je je haar met shampoo en conditioner. Zo worden de punten goed gevoed en oogt het gezond.