Kun je je haar verven als je zwanger bent?

10 oktober 2017

Regelmatig krijgen wij de vraag of het schadelijk voor de baby is om je haar tijdens je zwangerschap te laten verven. BrainWash Kappers geeft je het antwoord op deze vraag en legt uit waar je rekening mee moet houden op haar-gebied tijdens je zwangerschap.

Veranderingen tijdens de zwangerschap

Door alle hormonale veranderingen in je lichaam, werkt je lichaam ineens een stuk anders tijdens de zwangerschap. Hierdoor ondervind je naast de meeste zwangerschapssymptomen, zoals misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn – noem maar op, ook veranderingen van het haar. Denk hierbij aan dunner wordend haar of futloos haar, maar ook gebeurt het dat je haar droger of juist vetter wordt. Tevens kan je geurvermogen erg veel veranderen tijdens de zwangerschap en dit kan ertoe lijden dat je plotseling erg misselijk kunt worden van de geur van de chemicaliën van de haarverf. Het is dan ook raadzaam als je je haar gaat kleuren dit in een goed geventileerde ruimte te doen.

Is haarverf schadelijk voor de baby?

Er is vaak discussie over of het wel of niet verstandig is om je haar te verven tijdens je zwangerschap. Is het verstandig om deze producten dan in je haar te smeren? Tegenwoordig is het voor cosmeticabedrijven verboden om producten te gebruiken die in je hoofdhuid kunnen trekken. Wat dat betreft is het dus niet schadelijk voor de zwangerschap en kan het voor de gezondheid van de baby geen kwaad!

Allergieën tijdens de zwangerschap

Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat er in de haarverf chemicaliën zitten, waar iedereen anders op reageert. De kans bestaat dus wel dat je tijdens je zwangerschap opeens wel last ervaart en/of een allergische reactie krijgt. Het is dan ook raadzaam om een klein beetje verf op de huid te testen, voordat je je hele coupe onder handen neemt!

Kortom; haarverf op zich is niet schadelijk voor de zwangerschap. Het blijft buiten je lichaam. Let echter wel extra goed op of je lichaam geen allergische reacties vertoont tijdens de zwangerschap! Verven kan daarna altijd nog!