Terug naar de jaren 80! 5 haartrends voor mannen

13 mei 2020

De jaren 80 was een tijdperk met de meest uiteenlopende looks op het gebied van fashion en hairstyle! Kleurrijke make-up, opvallende oorbellen, geblondeerde lokken of een hanekam, echt niks was te gek. Er was een grote invloed vanuit de muziekindustrie, denk aan artiesten zoals Boy George, David Bowie. En zoals je weet… alles komt terug! En daarom hebben we 5 retro haartrends voor mannen uitgekozen, om te laten zien hoe je deze in 2020 kunt rocken!

De mat

Dit is toch wel één van de meest opvallende haar trends uit de 80’s. Het model dat kort is aan de voorkant en lang aan de achterkant staat verrassend goed bij verschillende gezichtsvormen. Bovendien heb je met een goed geknipte mat, een uniek kapsel, waarmee je boven de doorsnee menigte uitsteekt. Of je het gelooft of niet, de mat gaat echt zijn comeback maken in het modebeeld en past goed bij mannen die graag een statement willen maken.


Born: Pinterest

De Flat Top

De Flat Top is een model wat oorspronkelijk super geschikt is voor Afrohaar, maar kan ook met stijl haar gecreëerd worden. Het woord zegt het al, bij dit kapsel wordt je haar bovenop recht geknipt.

Het is een gewaagd kapsel waarbij je zeker de aandacht zal trekken! Gebruik de föhn om je haar omhoog te föhnen en gebruik een krachtig haarproduct met sterke hold om het op zijn plek te houden. Is je haar wat korter, dan kun je voor de subtielere variant gaan en zal het je minder moeite kosten om het in model te brengen.

Bron: Pinterest

De Mohawk

Eind jaren tachtig was de periode waarin de punk zijn opmars maakte, en dit uitte zich ook in de haardracht. Een gewaagde, wilde en stoere look is dan ook de hanekam. In de moderne versie kan je hem combineren met een mat, eventueel een stoere baard en strakke contouren. Wil je een dag wat minder opvallen of heb je weinig tijd, dan kun je hem eenvoudig in een lok schuin naar achter dragen, voor een nonchalant maar toch stijlvol effect.

Bron: Pinterest

De Bleach

Een andere belangrijke trend voor mannen in de 80s was geblondeerd haar, een look die bijvoorbeeld voor de zanger Billy Idol zo kenmerkend was. Als je deze look overweegt, raden we je aan om echt even bij ons langs te komen. Het blonderen van het haar kan schadelijk zijn, als je niet de goede verhoudingen aanhoud. Bovendien kan het zijn dat je niet in één keer het gewenste resultaat kunt bereiken, omdat je natuurlijke haarkleur bijvoorbeeld vrij donker is. Kortom, laat het aan de professonials over, zodat je niet als Bassie over straat hoeft. 😉

Bron: Pinterest