Tijd voor Mokka!

07 oktober 2020

Mocha kleuren zijn al jaren populair en daarom heeft MATRIX het kleurenpalet voor de Mocha kleuren uitgebreid. Denk bij mocha dus niet meer alleen aan warme kleuren, zoals de Copper en Red Mocha, die voor diepe nuances zorgen bij brunettes en gingers, maar nu ook aan koelere tinten zoals de Ash en Violet Mocha, die erg goed passen bij blondines. Bij BrainWash ben je dus aan het juiste adres als jij voor een Mocha kleuring wilt gaan! Laat je in deze blog inspireren door drie Mocha looks van MATRIX volgens de laatste trends.

Time to Mocha! De trend van dit najaar!

Mocha kleuren zijn al jaren populair en daarom heeft MATRIX het kleurenpalet voor de Mocha kleuren uitgebreid. Denk bij mocha dus niet meer alleen aan warme kleuren, zoals de Copper en Red Mocha, die voor diepe nuances zorgen bij brunettes en gingers, maar nu ook aan koelere tinten zoals de Ash en Violet Mocha, die erg goed passen bij blondines. Bij BrainWash ben je dus aan het juiste adres als jij voor een Mocha kleuring wilt gaan!  De trends voor de komende periode zullen op vollere contrasten komen te liggen. Waar highlights, lowlights en babylights vaak subtiel worden aangebracht en vloeiend in het haar vallen, gaan we nu juist looks zien met grovere accenten in het haar. In deze blog zullen we enkele looks toelichten die met de MATRIX Mocha kleuren mogelijk zijn.

2 Tone Mocca Blonde

Een trendy kleuring voor iedereen die op durft te vallen. Bij deze kleuring wordt de bovenkant van het haar geblondeerd terwijl juist in de onderkant van het haar een donkere kleur wordt gezet. Met de mooie mokka kleuren krijg je hiermee een mooie blonde parelmoer op een zacht mocha violette basis.

De look past goed bij mensen met fijn haar, omdat het kleur verschil diepte geeft aan je look. Door de aanzet wat te verstevigen met de Style Link Height Riser creëer je wat extra volume, die deze diepte verder benadrukt.

Classic Money Piece

Een techniek waarbij het accent wordt gelegd aan de voorkant van het haar, rondom het gezicht. Bij de Money Piece draait alles om het contrast met de rest van het haar. De afdeling van het haar loopt van de voorste pluk, langs de haarlijn, tot net voorbij het oor. Het haar wordt in de punten verder opgelicht dan de aanzet, voor een mooi verloop van de kleuren, daarna wordt het ingekleurd met de gewenste mokkatint.

Deze look is ook geschikt voor half lang haar. Met de styling kun je wat grove slag langs de voorkant van het gezicht creëren waardoor je Money Piece extra goed geaccentueerd wordt. De Style Link Fixer Spray zorgt er voor dat je haar de hele dag in model blijft.

Pretty Solid Money Piece

Dit is een variatie op een Classic Money Piece. Deze techniek houdt in dat er enkele grove opgelichte plukken aan de voorkant van het haar worden gezet, die mooi overlopen in de rest van het haar. Waar de Classic Money Piece voor groot contrast gaat, wordt de Pretty Solid Money Piece gemaakt met zachte kleurovergangen, voor een meer natuurlijk effect.

Kan je een beetje overweg met de krultang, dan is deze look perfect! Door een grove slag in het haar te maken, komt de Pretty Solid Money Piece extra mooi uit. Gebruik de Style Link Height Riser tussen de lokken om wat extra luchtig volume te creëren.

Ben jij overtuigd van de Mocha kleuren en wil jij graag één van deze looks? Check dan in op jouw moment bij jouw BrainWash salon.

Deel jouw look op social media

Gebruik de hashtag #brainwashmocha en tag @brainwash_kappers dan zie je jouw look misschien ook wel terug in onze feed!