Trend: Halo balayage

08 december 2017

We kunnen het ons al bijna niet meer voorstellen, maar highlights op zich waren ooit al een enorme innovatie op kapselgebied. Tegenwoordig zien we echter steeds meer verschillende varianten langskomen die net wat anders zijn dan klassieke highlights. Wat dacht je bijvoorbeeld van babylights, ecaille en hair strobing, om er maar een paar op te noemen?! De nieuwste versie is wel heel bijzonder, want: zo subtiel dat je bijna niet ziet dat je haar gekleurd is. We hebben het hier over Halo Balayage!

Oké, bijzondere naam. En nee, het is geen typefout ;-). Maar wat is halo balayage? En, misschien nog belangrijker, waarom is het zo bijzonder?

De halo balayage (of halo highlights, zoals ze ook wel genoemd worden) combineert de schetsende ‘uit de losse pols’ techniek van een balayage met het peekaboo kleureffect dat de laatste tijd zo hot is (je weet wel, het hidden color effect). De highlights worden bij deze techniek dan ook niet op de bovenste laag van het haar gezet, maar juist op de onderste lagen, dichter bij de hoofdhuid en in de nek. Dit zorgt ervoor dat de ‘geheime’ highlights tevoorschijn komen wanneer er beweging in het haar zit of juist extra goed zichtbaar zijn wanneer je jouw haar vast draagt. Surprise! Dit in combinatie met de subtiliteit van de balayage blendingtechniek en je snapt: de halo balayage is #hairgoals.

Gewone highlights willen er nog wel eens wat ‘plat’ of tweedimensionaal uitzien, zeker op kortere kapsels. Door de extra dimensie die de verstopte highlights toevoegen aan het haar, is een halo balayage dus het perfecte kapsel voor dames met bobs en lobs!

Ehm.. waar wacht je nog op?!