Trend: pastelkleuren

25 november 2017

Het is misschien toch wel de meest opvallende trend die we steeds zien terugkomen.. de haarkleuren in pasteltinten. Van subtiele, zachte tinten pink kleuren tot sprankelende felle kleuren; je ziet het allemaal!

Op het moment is vanuit deze trend de meest voorkomende wens om het haar op kleur te brengen met koele en mooie as tinten. Toch willen we je graag benadrukken dat je je niet voor de gek moeten laten houden voor alle gekleurde kapsels die je op internet terugvindt, want het grootste deel van deze foto’s is met Photoshop bewerkt. Uiteraard is een mooie pastelkleur in je haar wel mogelijk, maar er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Als je highlights in deze pastelkleuren wenst, is het gebruikelijk dat deze opgelicht worden door middel van een zo mild mogelijke ontkleuring. Tijdens het ontkleuren komen er geelpigmenten naar boven. Als deze geelpigmenten in zijn geheel uit het haar weggenomen kunnen worden is het mogelijk tijdens een tweede behandeling de gehighlighte haren op kleur te brengen met een pastel tint. Het effect hiervan is dat er over je blonde haar bijvoorbeeld een koele as tint ontstaat.

Ondanks de milde ontkleuringen kan het gebeuren dat de porositeit van het haar versterkt wordt. Hoe poreuzer het haar, hoe meer je haarschubben open gaan staan. Het effect is dan dat de as tint door het wassen van het haar minder lang in het haar aanwezig zal zijn, snel zal vervagen en je eigenlijk maar kort plezier hebt van de oorspronkelijke kleur. Belangrijk is om voor een langere houdbaarheid van je kleur producten te gebruiken die er voor zorgen dat je haren weer mooi afsluiten.