Waarom beige blond haar iedereen staat

05 januari 2018

Als het over blond haar gaat, kan dit ‘warm’ of ‘koel’ zijn. Bij warm kun je denken aan honingkleurige goudblonde tinten, terwijl koel meestal vertaald wordt naar platina, as- en ijsblonde tinten. Welke van de twee jou het beste staat, hangt af van van je de ondertoon van je huid en de kleur van je ogen. Toch kan het vinden van de juiste tint lastig zijn. Voor wie het echt niet weet, zou beige blond wel eens de perfecte tint kunnen zijn; deze haarkleur staat namelijk bijna iedereen!

Hoewel blond haar vaak óf warm óf koel is, is beige blond geen van beide. Of allebei (maar net hoe je het wil bekijken). Beige blond, ook wel nude blonde genoemd, is namelijk een mix van verschillende blondtinten die elkaar als geheel complimenteren. Juist dat maakt deze haarkleur een ideale en natuurlijke optie voor mensen met zowel een warme (gele, olijfkleurige) als een koele (roze) ondertoon in hun huid.

Hoe makkelijk beige blond haar te realiseren is, hangt af van je natuurlijke haarkleur. Vooral brunettes en dames met zwart haar moeten bereid zijn om behoorlijk wat uurtjes door te brengen in de kappersstoel om hun haar te laten oplichten. Maar goed, dan heb je ook wat. Beige blond is namelijk niet alleen een mooie en draagbare haarkleur, het is (dankzij de neutrale ondertoon) ook nog eens ideaal voor als je toch weer eens iets anders wil. Vanaf beige blond switch je namelijk heel snel naar zowel warme als koele kleuren. Hoe fijn is dat?!

We geven toe; beige in het algemeen staat niet bekend als de meest spannende of aantrekkelijke kleur. Maar als haarkleur werkt beige oprecht heel goed. Beloofd!