Tips om geverfd haar mooi te houden

25 maart 2018

Highlight hier, balayage daar.. we zijn dol op het kleuren van onze haren! Het is dan ook wel zo prettig als je je geverfde coupe zolang mogelijk mooi kunt houden. BrainWash zet weetjes, trips & tricks voor je op een rijtje om je gekleurde lokken zo lang mogelijk mooi te houden.

Vermijd hitte

Eén van de boosdoeners voor gekleurd haar is hitte. Denk hierbij aan de warmte van de zon, maar vooral aan apparatuur zoals de föhn, stijl- en krultang. Laat je haren daarom het liefst zoveel mogelijk aan de lucht drogen en gebruik “no heat-methodes” om je haren te krullen. Kan je de hitte écht niet vermijden? Gebruik dan altijd een prep spray tegen de hitte van de tang of een UV-beschermende olie als je de zon ingaat.

Haren wassen

Wat is er fijner dan schoon, fris, luchtig haar? Het is heel verleidelijk om heel vaak je haren te wassen, maar toch raden we het af. Eens per week, oke maximaal twee keer per week, je haren wassen is ideaal als je gekleurd haar hebt.
Kies onder de douche een shampoo en conditioner dat speciaal gericht is op het verzorgen van jouw specifieke haarkleur. Blondines willen bijvoorbeeld vaak de gele gloed uit hun haren houden, waarvoor de Silver reflex lijn van Keune ideaal is. Verder heeft Keune voor alle geverfde haarkleuren de zogenaamde Color Brillianz lijn, dus het moet geen probleem zijn om de geschikte variant voor jou te vinden!

Droogshampoo

Als je toch last hebt van vettig haar, dan komt droogshampoo goed van pas. Met deze spray kun je het wassen van je haren nog een extra dag uitstellen!

Conditioner

Het kleuren van je haren kun je vergelijken met zelf bruinen. Een soepele en gehydrateerde huid behoudt de kleur langer en dat geldt dus ook voor je haar! De kleur ziet er stukken beter uit als je je best doet om je haar te verzorgen. Dit doe je bijvoorbeeld met een conditioner of haarmasker.

Douchen

Thank god hebben we hier in Nederland geen hard water waardoor de kans al groter is dat de kleur langer mooi blijft. Maar waar je wel rekening mee dient te houden is dat je tijdens het wassen van je haar niet met je hoofd onder de kraan blijft staan. Zo lang je shampoo en conditioner niet aan het uitspoelen bent, kun je dus er beter voor zorgen dat je niet met je haren onder de straal staat om uitdroging zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat het water warm is en niet heet!

Zwemmen

Met name in de zomer is het lekker om een duik te nemen in het zwembad om goed af te koelen. Waar je allemaal op moet letten? Lees snel verder in dit artikel.