Waarom professionele kappersproducten een must zijn

14 januari 2018

Snel vet wordend haar, futloos haar, een droge hoofdhuid… veelvoorkomende problemen. Gelukkig is dit écht te voorkomen, namelijk door het gebruik van professionele producten.

Ja, het kost wat meer dan drogisterij producten en iedereen heeft zijn/haar eigen uitgavenpatroon, maar BrainWash wil graag iedereen goed informeren en voorzien van het juiste advies. Ook streven we ernaar dat alle klanten van BrainWash in de salon het juiste advies krijgen (wat per persoon verschillend is). De basis van professionele haarproducten begint in ieder geval bij een goede shampoo, conditioner en af en toe een masker en beschermend serum. Maar ook tussen de styling- en finishing producten bestaat een groot verschil in kwaliteit!

  • Zoals gezegd bestaat de basis voor een goede look uit een professionele shampoo en conditioner. Wanneer de basis niet op orde is, zullen ook de producten die je gebruikt om te stylen niet optimaal werken.
  • In onze kapsalons krijg je advies over welke producten het beste bij je haar passen. Er wordt gekeken naar de behoefte van jouw haar en geluisterd naar jouw wensen. Bovendien blijven we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verzorging en styling!
  • Professionele producten bevatten minder of geen synthetische siliconen. Deze zorgen ervoor dat het haar tijdelijk wordt ‘opgevuld’, zodat het haar maximaal een uur goed aanvoelt en mooi glanst. Maar schijn bedriegt; deze synthetische siliconen zijn niet oplosbaar met water, waardoor het laagje siliconen steeds dikker wordt na een wasbeurt. Het resultaat hiervan is dat dit het haar verstikt en dat je hoofdhuid vet wordt (en je haar zwaar)! De siliconen in professionele kappersproducten zijn wél oplosbaar met water en bovendien zuurstof doorlatend.
  • De pH-waarde van professionele kappersproducten ligt op dezelfde als die van je haar, huid en nagels. Het gebruik van professionele producten zal de pH-waarden van je haar en hoofdhuid niet aantasten, waardoor de vochtbalans in stand wordt gehouden en het kleurbehoud wordt verlengd.
    In professionele producten zitten meer ingrediënten die het haar en de hoofdhuid nodig hebben. Bovendien zijn deze ingrediënten van hogere kwaliteit. Hetzelfde geldt voor de alcohol in professionele producten; hierdoor droogt je haar ook nog eens minder snel uit.
  • Ook zijn professionele producten geconcentreerder. Dit betekent dat je er dus minder van nodig hebt en het langer meegaat.
  • En tot slot; professionele producten beschadigen je haar niet. Scheelt weer extra verzorgingsproducten en knipbeurten.

Kortom, de aanschaf van professionele haarproducten is een investering, maar op de lange termijn zal je zelfs kosten besparen. Het idee dat kapsters je van alles willen aansmeren kun je echt naast je neerleggen, want zij weten als geen andere hoe belangrijk goede producten zijn. Geloof ons.. bad hair days zullen verleden tijd zijn!